Προτεινόμενα βιβλία για τον Ιούνιο

 1. “Και με το φως του λύκου επανέρχονται”, Ζυράννα Ζατέλη
 2. «Ο φτωχούλης του θεού»,  Νίκος Καζαντζάκης
 3. «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά«,  Νίκος Καζαντζάκης
 4. «Απόψε δεν έχουμε φίλους»,  Σοφία Νικολαϊδου
 5. «Ονειροπόλος»,  Παντελής Γιαννουλάκης
 6. «Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης»,  Λεντερίκ Μπερνάρ
Advertisements

17 thoughts on “Προτεινόμενα βιβλία για τον Ιούνιο

 1. Ο/Η ΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΑ λέει:

  Kαλημέρα,
  Ψηφίζω : «ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ»
  ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ.

  ΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΑ.

 2. Ο/Η ΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΑ λέει:

  Καλημέρα σ’όλους,
  Θα ήθελα να προτείνω το εξής:
  Μπορούμε στο BLOG πέρα από τις απόψεις και τις σκέψεις μας για το συγκεκριμένο βιβλίο που διαβάζουμε, να θέτουμε θέματα που μας απασχολούν,ιδέες,σκέψεις και να τις σχολιάζουμε.Έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία στον ευατό μας να δημιουργήσουμε την «παρέα επικοινωνίας» και τη «γωνιά» που θα μπορούμε να ακουμπάμε τις ανησυχίες μας,τις ιδέες μας,τις διαφωνίες μας,να αδειάζουμε το νού και να τον γεμίζουμε θετικά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και όχι μία φορά το μήνα.
  Μπορεί αυτά τα θέματα που θα θέτουμε να έχουν σχέση με το βιβλίο που διαβάζουμε,μπορεί να είναι ένα θέμα της επικαιρότητας,μπορεί να είναι θέματα κοινωνικά τα οποία μας δημιουργούν ανησυχία,απορία,φόβο,απέχθεια κτλ.
  Προτείνω ακόμη στις συζητήσεις μας να μπορούν να γράφουν και πρόσωπα τα οποία δεν αποτελούν μέλη της Λέσχης μας αλλά «βλέπουν» με ενδιαφέρον τις συζητήσεις μας.
  Περιμένω τις απάντήσεις σας.
  ΝΙΚΗ.
  Και μία ερώτηση η κυρία που ήρθε στην τελευταία μας συνάντηση τελικά ήρθε γιατί ενδιαφέρεται να γίνει μέλος στη Λέσχη;
  Λίγο πολύ δεν κατάλαβα την παρουσία της στην ομάδα μας, βέβαια η δράση της ενδιαφέρουσα ακούστηκε αλλά νομίζω ότι η παρουσία της ήταν λίγο «εισβολή» χωρίς προειδοποίηση.Υπήρχε κάλεσμα από κάποιο μέλος της Λέσχης μας;Πάντως έχουμε περιθώριο για να μπούν και καινούργια πρόσωπα εφόσον το αποφασίσουμε όλοι.

 3. Ο/Η Δέσποινα λέει:

  Καλησπέρα σας φίλτατες συναναγνώστριες!
  Ψηφίζω «Απόψε δεν έχουμε φίλους».

  Συμφωνώ με την άποψη της Νίκης.Άλλωστε η απροειδοποίητη
  άφιξη της κυρίας Υφαντίδου στην ώρα της Λέσχης Ανάγνωσης,αποτελεί παράβαση κανόνα σύμφωνα με το εγχειρίδιο.Επίσης δεν μας σύστησε κανείς την παρουσία της,το ποιόν της.Παρά η ίδια αφέθηκε να αυτοπαρουσιαστεί!
  Πραγματικά τί ακριβώς έχει συμβεί;Γιατί το θέατρο παίχτηκε με ακρίβεια,από τα συγχαρητήρια για τη λέσχη μας,τη δραστηριότητα της οργάνωσης στην οποία αποτελεί μέλος η κυρία Υφαντίδου μέχριτην φιλαναγνωσία της,παραθέτοντάς μας ένα από τα βιβλία του συγγραφέα που διαβάσαμε και μάλιστα στη γαλλική γλώσσα!
  Άραγε οι θεατές κατάλαβαν το έργο;
  Aς κάνουμε λοιπόν μια προσπάθεια να σεβόμαστε την ατομικότητα του άλλου, όποια και να είναι αυτή και ας μην υποτιμάμε τη νοημοσύνη του.
  Η ειλικρίνεια άλλωστε σπάνια οδήγησε σε λάθος οδό.
  Είναι κουραστικό πια να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λόγια.Ότι δηλαδή όσα βιβλία και να διαβάσουμε,όσα πτυχία και να πάρουμε αν δεν μπορούμε να εκφραστούμε χωρίς φόβο,παρά να καταφεύγουμε σε θεατρινισμούς,και σε στόματα ερμητικά κλειστά,ποτέ μα ποτέ αυτή η χώρα στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά μας δε θα βγάλει ανθρώπους ακέραιους,δυναμικούς.Ανθρώπους που θα χτίσουν ένα κόσμο βάσιμο και όχι χτισμένο πάνω στην άμμο!
  Καλή αντάμωση κυρίες μου.

 4. Ο/Η Ελένη λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα με τις σκέψεις σας!
  Εγώ είμαι εξοργισμένη με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, για έναν ακόμη λόγο .
  Η κυρία χρησιμοποίησε παλιότερη κουβέντα μας ( στην οποία έγινε αναφορά και για τη λέσχη ανάγνωσης ) όπως η ίδια νόμισε και πραγματικά έκανε κατάληψη σε μια προσωπική μας συνεύρεση και συζήτηση .Αυτό χαρακτηρίζει την ίδια μεν αλλά με θίγει προσωπικά.
  Θα΄θελα να ξεκαθαρίσω τελείως το τοπίο , γι΄αυτό και η αναφορά μου γίνεται γραπτά και όχι προφορικά.
  Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει τις απόψεις του και να υποστηρίξει τα γιατί του. Ακόμα περισσότερο όταν καλούμαστε ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί να μάθουμε στα παιδιά μας , τον τρόπο που πρέπει να ζήσουν , να μεταφράσουν τη ζωή τους και τις αξίες που πρέπει να υποστηρίξουν .
  Καλό σας μεσημέρι .
  ΥΣ. Χάρηκα ιδιαίτερα με τις διαπιστώσεις και τις σκέψεις που «αδειάσαμε» .
  Όταν δεν εξωτερικεύουμε τους προβληματισμούς μας , καταλήγουμε σε παραποιήσεις και λανθασμένες κρίσεις.
  Ελένη

 5. Ο/Η ΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΑ λέει:

  Νομίζω ότι στις αποσκευές μας όλες μας έχουμε πολύτιμες σκέψεις για να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι.Ένα θέμα που προτείνω επηρεασμένη και από μία Ημερίδα που βρέθηκα σήμερα,εφόσον συμφωνείτε όλες είναι οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, σχέσεις που υφαίνουν τον ιστό της αλήθειας και όχι της υποκρισίας.
  Η συζήτηση τροφοδοτεί την ίδια την ανθρώπινη σχέση,κινεί μηχανισμούς και σκέψεις ότι στην ανθρώπινη σχέση υπάρχει πάντα κι άλλος και όπως λέει και ο Σιδέρης «Δεν παίζεις μόνο εσύ.Υπάρχουν κι άλλοι!».Κώδικα επικοινωνίας μπορούμε να βρούμε ακόμη και με τους ανθρώπους που έχουμε ακυρώσει διότι έχουμε αξιολογήσει αρνητικά τη διαφορετικότητά τους.Οι ανθρώπινες σχέσεις φτωχαίνουν,μπλοκάρουν,ατροφούν όταν υπάρχει σιωπή και όταν δεν γίνονται σεβαστές.Το άδειασμα και η στιγμή της αλήθειας μπορεί να μας ενοχλήσει αλλά αξιολογεί σωστά τα πράγματα.Πρόσκληση χρειαζόμαστε όχι πρόκληση.
  Περιμένω τις σκέψεις σας!
  ΝΙΚΗ.

 6. Ο/Η Σοφία λέει:

  Καλημέρα σε όλους!

  Και η δική μου επιλογή είναι » Απόψε δεν έχουμε φίλους»

  Σοφία

 7. Ο/Η Κλειώ λέει:

  Ανθρωποι, ιδιαιτερότητες, στόχοι, σκοπιμότητες. Κάθε πράξη μας έχει τον σκοπό της ο οποίος δεν είναι και δεν χρειάζεται να είναι πάντα αρεστός από τους άλλους. Η επίσκεψη της κυρίας ήταν φανερό από την αρχή ότι είχε ψηφοθηρικές σκοπιμότητες αλλά εφόσον όλοι το γνωρίζουμε δεν νομίζω ότι έβλαψε κανένα μας. Μήπως είναι η πρώτη φορά που μας προσεγγίζουν για κάποιο λόγο; ¨Η μήπως οι δικές μας πράξεις είναι πάντα ανιδιοτελείς.
  Γιατί δεν βλέπουμε και τα θετικά, ότι δηλαδή γνωρίσαμε έναν άνθρωπο φοβερά δραστήριο και δημιουργικό, με ιδέες,όρεξη για δουλειά και προπάντων πρωτεργάτη μιας σειράς έργων που αναβαθμίζουν την μικρή μας κοινωνία. Μάθαμε για τον «σύνδεσμο γυναικών» που μας αφορά έτσι κι αλλιώς αφού τελικά η λέσχη μας είναι ουσιαστικά λέσχη ανάγνωσης γυναικών, μέχρι να προστεθεί και κάποιο μέλος του άλλου φύλλου. Μας κόστισε και μισή ώρα από τη ζωή μας, εντάξει. Σίγουρα όμως δεν ήρθε απρόσκλητη ή τουλάχιστον δεν της το απαγόρευσε κανείς και στο κάτω κάτω δεν είναι και τόσο φοβερό να μας επισκέπτεται κάποτε κάποτε και κάποιος εκτός κλαμπ.
  Μπορεί να κάνω το συνήγορο του διαβόλου αλλά έχω κουραστεί να ακούω για μηχανοραφίες και σκευωρίες γύρω μας. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι από μόνες του φοβερά πολύπλοκες και κάθε προσέγγιση ενός ξένου μας γεμίζει καχυποψία και επιφυλακτικότητα γιατί έχουμε μάθει ότι όλοι θέλουν κάτι από μας. Μα αν δεν δώσεις δεν θα πάρεις. Κι αν αυτά που θα πάρεις από μια σχέση είναι αξιόλογα νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και να δώσεις και να χαρίσεις ακόμα, απλά έχοντας πάντα «τα μάτια σου ανοιχτά».

 8. Ο/Η ΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΑ λέει:

  Καλημέρα,
  Να σας ενημερώσω ότι για την έκθεση βιβλίου όπου φέτος θα την οργανώσουμε με το βιβλιοπωλείο «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» ΣΤΙς 12/6/10 & 13/6/10 στο Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας
  προτείνω να γίνει ένα ΣΤΑΝΤ με τα βιβλία που διαβάσαμε και να το παρουσιάσουμε ως προτάσεις για το καλοκαίρι στο αναγνωστικό κοινό.
  Περιμένω την απάντησή σας για την πρόταση.
  Σας ευχαριστώ.
  ΝΙΚΗ.

 9. Ο/Η ΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΑ λέει:

  Μέχρι τώρα ένιωθα ότι το BLOG είχε μηχανική υποστήριξη,επιτέλους πήρε ζωή!
  Γράφουμε,μοιραζόμαστε,εκφράζουμε,πληροφορούμε,
  μεταδίδουμε μηνύματα, αξιολογούμε,βάζουμε σε μια τάξη τις σκέψεις μας,χτίζουμε,γκρεμίζουμε,πλάθουμε ιδέες!
  ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ!
  ΝΙΚΗ.

 10. Ο/Η Δέσποινα λέει:

  Συμφωνώ να γίνει ένα σταντ με τα βιβλία της λέσχης
  ανάγνωσης,στην Έκθεση βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο.

  Και μερικές απαντήσεις για το παραπάνω θέμα που ασχοληθήκαμε και εδώ θα κλείσω.
  Συμφωνώ με πολλές από τις απόψεις της Κλειώς.
  Αλλά!Οφείλω να ξεκαθαρίσω μερικά θέματα!
  Η επίσκεψη της κα Υφαντίδου καταρχήν δεν ήταν για μερικές τουλάχιστον από εμάς ΦΑΝΕΡΗ από την αρχή.
  Μα πώς θα ήταν άλλωστε από την στιγμή που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή της.
  Ακόμη δεν νομίζω ότι αμφισβήτησε κανείς το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ της έργο και δεν εξετάζουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση το πόσο ΑΞΙΟΛΟΓΟ άτομο είναι.
  Ούτε διατυμπανίζουμε ότι εμείς είμαστε οι ΑΘΩΟΙ που πέσαμε θύματα πλάνης.
  Το ότι ανήκει σε κάποιο σύνδεσμο γυναικών,αυτό δεν έπεται ότι και εμείς ανήκουμε σε λέσχη γυναικών,άρα υπάρχει ένας κρίκος.
  Εμείς ανήκουμε πρώτα από όλα σε «ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ».
  Το ότι δεν είναι ΦΟΒΕΡΟ να μας επισκέπτεται και κάποιος άλλος εκτός ΚΛΑΜΠ την συγκεκριμένη ώρα που ο σκοπός μας είναι το βιβλιο και ΜΟΝΟ το βιβλίο, ε, ναι είναι ΦΟΒΕΡΟ.
  Η Λέσχη Ανάγνωσης δεν είναι,τουλάχιστον για μένα, ούτε ο τόπος,ούτε ο χρόνος όπου μπορεί να εισβάλει ο καθένας,ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ή ΜΗ και να διακόπτει την πορεία της.Η «ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ» δεν είναι ΚΕΝΤΡΟ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ή «ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ».Όποιος θέλει να εισέλθει σε αυτήν οφείλει να πληροφορήσει τα μέλη της λέσχης.
  Αν νομίζετε ότι μπορεί να υπάρχει ελεύθερη είσοδος, παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσετε!
  Σας ευχαριστώ.

 11. Ο/Η Μαγδα λέει:

  ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ Η ΣΥΝΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ Η ΟΧΙ?………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s